Bygga IKEA möbler lättare

I framtiden kommer du att slippa raseriutbrotten när du ska sätta ihop dina nyinköpta IKEA-möbler. Teknikjätten Microsoft har nämligen hittat ett sprillans nytt användningsområde för sina digitala glasögon som förutspås underlätta hopsättningen markant.

IKEA450x300

Det är viktigt att följa med i teknikens utveckling. Tänk bara hur jobbigt vanliga matbutiker skulle ha det utan sina streckkodsläsare för att indexera saker eller för att ta betalt i kassorna. Men det är inte bara tekniken i matbutiker som utveckas mer åt det tekniska hållet. Nu har även IKEA insett vikten av modern teknik, vilket gjort att Microsoft äntligen fått ett vettigt användningsområde för sina digitala glasögon, skriver tidningen Ny Teknik.

Använda Hololens

Genom att ansöka om och få patent för att bland annat använda en Hololens för att bygga ihop IKEA-möbler med hjälp av virtuella instruktioner hoppas Microsoft på att underlätta vardagen för oss vanliga dödliga. Tanken är att personen som bär glasögonen enkelt ska kunna se vilka bitar som passar med vilka och att det även tydligt ska framgå vilken typ av skriv eller pinne som ska sitta var. Med andra ord innebär detta att v nu kommer slippa frustrationen, irritationen och vreden som ofta medföljer efter ett besök på IKEA. Men än är glasögonen inte riktigt verklighet vilket betyder att vi helt enkelt får hålla oss till tåls, bygga ihop möblerna utan glasögonen eller vänta med att montera ihop vår Malm- eller Billy-hylla tills att glasögonen släpps på marknaden!

Tips för att behålla lugnet utan digitala glasögon

  1. Börja med att läsa instruktionsboken
  2. Kontrollera att alla delar finns med
  3. Bygg möbeln i rummet den ska vara i
  4. Strukturera upp delarna i ordningsföljd
  5. Börja bygga huvudstommen först
  6. Sammanfoga huvudstomen och de små delarna