Det mesta kan köpas på nätet

Oftast handlar diskussionerna om hur lättillgängliga alla varor blivit, främst sådana som är antingen förbjudna eller känsliga ur lagens perspektiv. Det handlar mycket om alkohol, droger och spel och hur det blir svårt att kontrollera handeln när den är så enkel och svårgripbar. Men Internet handlar om så mycket mer än olagliga produkter, dessa hamnar dock i skymundan av artiklar som tar upp de problematiska delarna med handeln. Exempelvis kan ett vinköp bli så fel på nätet:

” Det är klart att dessa firmor vill tjäna pengar vilket är helt legitimt. Det är mest det faktum att man köper grisen i säcken som är problematiskt.

Då är det lätt att gilla vårt kära detaljhandelsmonopol. Varje vin som kommer in på Systembolaget gör det i stenhård priskonkurrens. Jag kan försäkra dig att många producenter levererar överkvalitet bara för att få en plats på Systembolagets hyllor. Dessutom är alla viner noggrant analyserade i labb och provade av både Systembolagets folk och oss vinskribenter.”

Annan handel dominerar nätet

Annan handel dominerar helt klart nätet och den bilden av att det skulle vara farligt stämmer inte till 99 procent. Man kan till exempel beställa inredning på nätet från Blackballoon.se utan konstigheter, man får precis det man betalar för och i majoriteten av fallen så gäller samma sak. Om man endast handlar med förnuft och kanske inte köper grisen i säcken när det gäller viner och alkohol så är det inga problem. Vi kan vara försiktiga med gott samvete då Internet är känt för att göra oss utsatta för attacker, men samtidigt sker inte detta om man tar säkerhetsåtgärder som handlar om lösenord och visakort.