Fler lagersystem och näthandlar

Vad finns det att tänka på kring lagersystem för dig som har eller planerar att starta en e-handel? Och vad för nytt koncept testar Ikea egentligen?

Planerar du att starta nästa Amazon? Då krävs det, förutom en gedigen näthandel, ett komplett lagersystem med pallställ för effektiv logistik. E-handelsjätten har nämligen just ett sådant, fast ett enormt.

Näthandlare se upp – här kommer Amazon

I Svenska Dagbladet Näringsliv går det att läsa om hur Amazon förmodligen snart kommer till Sverige, vilket borde få adrenalinet att pumpa hos många småhandlare. Stenhård konkurrens väntas, och det för alla olika typer av produkter verkar det som.

Ikea är också ett företag som det går bättre och bättre för på nätet, vilket även gjort så att möbelbolaget har varslat personer som är anställda runt om på alla de varuhus som finns. Totalt 7500 personer i världen varslas, varav 650 personer jobbar på Ikea i Sverige. Men förutom att satsat på näthandeln allt mer så provar man även helt andra koncept, till exempel:

Ikea öppnar sin första citybutik i USA. Den första så kallade planeringsstudion ska slå upp portarna under våren 2019, skriver den svenska möbeljätten i ett pressmeddelande – Veckans Affärer

Citybutiken är ett sätt för Ikea att komma närmare människor som bor i urbana miljöer, som inte har bil till exempel. De kommer fortsättningsvis uppkomma i stadskärnor runt om i världens större städer. Butiken kommer ligga på Manhattan och är den första som öppnas i USA. Nyligen har man även öppnat ett e-handelslager på Staten Island, som är en färja bort från Manhattan. Man har även höjt lönerna hos de som jobbar på Ikea i USA, efter att många anställda varit missnöjda.