Google lär sig humor

Röststyrningstekniken har under de senaste åren tagit ökat rejält i populäritet och nyligen lanserade även sin version av den digitala assistenten: Google Assistant. Vid första anblicken kanske man ser tydliga likheter mellan denna assistent och Apples Siri, men det finns en tydlig skillnad – utöver att assistera oss i vardagen kommer denna assistent också få oss att skratta.

Är det några som fått fullt upp att göra de senare åren så är det de olika mediebyråerna som hjälper företag med att synas på nätet. Men det gäller att också man valt en mediebyrå som hänger med i utvecklingen för den nya tekniken utvecklas ständigt och fort. Nu senast ut på marknaden är till exempel Google Assistent – en digital assistent i hemmet som både håller dig sällskap, kan sätta igång musik och hjälpa dig med andra vardagssysslor. Men Google vill att AI-assistenten ska kunna göra mer än så och därför har man satsat på att lära tekniken lokal humor.

”Google uppmanar nu svenskarna att skicka in sitt favoritskämt och lovar att kontakta de personer vars skämt väljs ut. Komikern Kristoffer Appelquist har kallats in som förstärkning och ska hjälpa till i processen.” läs mer här.

Varför Google vill att allmänheten ska skicka in sina bästa skämt är för att de ska kunna utveckla assistentens humor och på så vis ”hylla den svenska folksjälen” just med lokal humor. Dock ska man hålla i minnet att det inte alls var länge sedan som assistenten lärde sig svenska. Så än får vi säkert vänta ett tag till på att får höra riktigt bra skämt – vi får nöja oss med de som lokalborna skickar in.