Gör bättre reklamfilm tillsammans med ett produktionsbolag

Bsmart har skapat uppmärksammade reklamkampanjer bland annat åt Comviq. I den här artikeln kan du läsa om hur de kan hjälpa ditt företag. Du får också tips på hur ni kan vässa er egen reklamfilms-idé.

Modern marknadsföring handlar i hög utsträckning om sociala medier. Alldeles oavsett är en bra reklamfilm fortfarande bland de mest effektiva sätten att öka kännedomen om ett varumärke. Fråga Bsmart till exempel. Det är ett produktionsbolag som ligger bakom ett antal framgångsrika kampanjer de senaste åren, bland annat reklamfilmer för Comviq. Du hittar dem och vad de erbjuder på https://www.bsmart.se/, där kan du också se exempel på andra framgångsrika filmer de gjort. Här kan du läsa vidare om några av de faktorer som utmärker bra reklamfilmer.

Klassiska reklamfilmer är ofta humoristiska

reklamfilmMålsättningen med att göra en bra reklamfilm bör förstås vara någonting som blir viralt. Den absolut bästa ingredienser för att skapa en reklamfilm som får riktigt genomslag är humor. Reklamfilmerna som gjordes av Bsmart för Comviq präglades av humor. Du kan också se hur viktigt humor är om du tittar på listor över klassiska reklamfilmer. Detsamma syntes när Resumé, branschtidningen för människor som jobbar inom reklam, media och kommunikation, listade de hundra bästa svenska reklamfilmerna någonsin. Expressen skrev för sin del en artikel om minnesvärda reklamfilmer som handlar om mat och godis. Även där, med klassiker som ”Gott gotti gott gott” för Carlshamn eller Roy Anderssons reklamfilmer för ketchup finns ett stort inslag av humor.

Brainstorma er idé

Nu är dock inte humorn nödvändigtvis det viktigaste. Det absolut viktigaste är att ni försöker komma på en tillräckligt fokuserad idé – en process som ett produktionsbolag som Bsmart kan hjälpa till med. Det skadar dock inte att ni själva funderar över konceptet inför kontakten med produktionsbolaget.

Saker att tänka på när ni brainstormar er idé:

  • Håll konceptet enkelt. För att reklamfilmen ska bli minnesvärd ska ni inte trycka på för många faktorer. Raffinera budskapet om varför just er produkt eller tjänst är bäst.
  • Konceptet ska vara enkel – handlingen likaså. En effektiv reklamfilm är sällan längre än en minut. Handlingen får därför inte vara mer komplicerad än att den går att berätta på max en minut.
  • Handlingen bör utgå från en situation människor kan känna igen sig i.