Hela världen väntar på iPhone 8

Snart släpps den nya iphonen och hela världen håller andan. Nästan i alla fall. Den 12 september öppnas dörrarna till den aula i Cupertino där eventet och lanseringen först äger rum. Hur kommer mobilen se och vad för funktioner kommer den ha?

 

iphone7-applepressHur än den nya, flashiga iphonen kommer se ut är en sak säker. Den kommer behöva skydd i form av fodral. Det går att köpa på https://www.phonelife.se/iphone-8/iphone-8-fodral och finns i massor av olika färger och former. Smart och snygg med andra ord.

Den nya mobilen väntas ha flera stora ändringar i både utseende och funktion. Teknikvärlden håller andan och hoppas på en smart telefon som inte är krånglig. Hajpen är enorm och har varit det alltsedan den första iphone lanserades för hela tio år sedan. Till tioårsjubileet är det höga förväntningar givetvis. Det man nästan är helt säker på är att den nya telefonen kommer sakna en hemknapp, att den kommer ha ansiktsigenkänning för att logga in på telefonen, den kommer ha en så kallad OLED-skärm för att dra mindre ström och skapa en svartare svart bakgrund. Den kommer ha mer skärmyta än sina tidigare syskon till telefoner. Detta går det att läsa om i bland annat tidningen Café.

Hur styra iPhone 8 utan hemknapp?

Det som förundrar många är hur man kommer klara sig utan just hemknapp, en sådan har nämligen funnits på alla telefoner från Apple sedan 2007, något som VA skriver om i en artikel. Tydligen ska navigeringen på startskärmen styras genom gester.  Nu återstår att se hur det hela kommer fungera.

Apple har skyndat sig att få den underjordiska aulan Steve Jobs Theater färdig i tid för eventet. Visst är det häftigt med officiell invigning av det nya högkvarteret, men det är ändå vad som kommer visas på scenen som lockar den stora publiken – M3