Makthavare och toppolitiker på stormöte

Ett stort möte som ägt rum i veckan är World Economic Forum i Davos. Vad är den stora frågan på agendan?

Vid stora möten och events kan det inte skada om hantering av administration och besökare går så digitalt, modernt och sömlöst till, med rätt teknik. Effektivt och med en hög servicegrad på köpet. Sådana tjänster går det att läsa mer om på https://meetit.se/ och hade behövts nu under det stora mötet World Economic Forum, om hölls i Davos i Schweiz i veckan.

Stort möte med tusentals deltagare i Davos

På konferensen med många av världens ledare och ledande experter tog klimatfrågan större plats än någonsin, eftersom detta är ett av de största hoten mot världsekonomin. Trots detta valde väldigt många deltagare på det ekonomiska toppmötet att flyga privatjet till den schweiziska orten Davos. Experter som räknat på det menar att runt 1.500 plan har använts för att flyga dit deltagare från olika länder.

Klimatfrågan är hetast

En som talade på mötet var David Attenborough som uppmanade världens ledare att verkligen ta till akuta åtgärder för att rädda klimatet. I Dagens Nyheter går det att läsa om hur han upprepade att vad vi gör nu och under de närmsta åren kommer ha avgörande effekter under tusentals år framöver. Vi kan utrota hela ekosystem utan att ens lägga märke till att det skett eller sker i detta nu. Även USA:s tidigare vice president Al Gore var och talade på Världsekonomiskt forum i Davos, samt Sverige egen klimatförespråkare och skolstrejkare Greta Thunberg.

I SVT går det att läsa om hur Greta menar att makthavarna har misslyckats och läxar upp politiska och ekonomiska toppar under mötet. Nu har även tyska och polska skolungdomar börjat protestera och skolka, och hyllar samtidigt svenska Greta Thunberg. Hennes klimatinitiativ sprids över världen. Hon säger i Davos att vi måste agera även om det inte finns hopp. Samtidigt som 1500 deltagare flyger in med jetplan, med ännu mer konsekvenser för klimatet.

I Svenska Yle går det att läsa om hur makthavare och ekonomiska tungviktare uteblir från mötet i Davos i år. Bland annat så kommer inte Donald Trump, Emmanuel Macron eller Theresa May.