Om nya iPhone 8

Det har varit stort rabalder kring nya iPhone 8, och mobilentusiasterna har stått på kö för att få köpa den. Många funktioner som är annorlunda på den nya mobilen, men ändå är det inga större överraskningar. Frågan är hur bra den är egentligen och hur populär den är. 

Att ha en ny fräsch mobil är något som många längtar efter. Så fort de nya modellerna kommer ut på marknaden ska man ha det nyaste, och till din nya lur det kanske du också skaffar ett nytt iPhone 8 skal. Men vad är det som är nytt med iPhone 8 egentligen och hur blir dess betyg i allmänhet?

Mobiltest

I en artikel från Mobil.se kan man läsa om vad deras testpanel ger iPhone 8 för ris och ros. De menar på att vid uppstarten av telefonen bjuds man av en bekant syn. Det är inga större förändringar som skett med den nya mobilen, jämfört med föregångare. Visst har det skett förbättringar, mobilen har till exempel trådlös laddning och bättre färger i skärmen.

Troligen är de som lockas av att köpa iPhone 8 redan befintliga användare av IPhone, tror panelen. Detta för att den nya mobilen inte bjuder på några större överraskningar. Det är förmodligen inte en modell som får över Androidanvändare på Apple-sidan. Kameran i telefonen har bra kvalitet, men skillnaden från föregångaren är mycket marginell. Det mesta i telefonen känns igen helt enkelt.

Ändrade funktioner

Det finns några funktioner som Apple har ändrat i den nya telefonen, som kan komma att förvirra användare. Dessa är bland annat:

  • Tvångomstart av telefonen
  • Aktivering av återhämtningsläge
  • Aktivering av DFU-läge

Läs guiden till hur du manövrerar dessa funktioner i IPhone 8 i denna artikel från MacWorld.

Försäljningen går inte jättebra

Faktum är att Apple dragit ner på sina beställningar av 8:an och 8 Plus med omkring 50 %, skriver Breakit. Kanske beror det på telefonernas inte så utstickande förändringar.