Vad säger ditt varumärke

Vad ett varumärke signalerar kan betyda begravning eller en stark överlevnad. Det handlar om hur omgivningen ser på företaget och med det formar varumärket. Redan från början är det viktigt att ha en stark grund så man vet vart man står och vad det är för signaler man vill skicka ut. Sedan handlar det om att hela tiden föda varumärket med rätt näring; reklam, god intern kommunikation och att ständigt ha ett klart mål om vart man vill komma och vilka man är. Då är det svårt för omgivningen att få fel intryck. Viktigt är även att få hjälp med att bygga upp sitt varumärke – något som inte är det enklaste. Att hitta en reklambyrå i Stockholm kan vara en god investering då de med sin kunskap kan lyfta företaget till nya höjder och hitta den marknad som man ska fokusera på.

Stora varumärken

Ta en titt på de riktigt stora varumärkena som funnits och finns i dag. Hur har de kommit dit? Och vad är det för konnotationer vi får när vi tänker på dem. Det är just det som det handlar om: att få målgruppen att känna något för just ditt företag. Kanske är det en livsstil som man vill fånga? Årligen kommer det en rapport om vilket varumärke som är det starkaste i världen. Och just nu är det Coca-cola som leder det tuffa kampen mot andra jättar som Google och  Apple.  Här kommer ett kort utdrag från svd.se om det tuffa kampen. Klicka här för att se listans topp tio.

”Inte Google och inte Apple, men dryckesjätten Coca-Cola kammar hem förstaplaceringen i den årliga och rapporten över världens hundra starkaste varumärken, enligt amerikanska varumärkeskonsulten Interbrand. Placeringen är oförändrad sedan i fjol, men värdet på varumärket har stigit med två procent till 71,9 miljarder dollar, cirka 495 miljarder kronor.”