Viktigt med arbetsplatsen

Att jobba på ett jobb där man trivs är viktigt då mer än hälften av vår tid spenderas på jobbet. Vi känner ganska snabbt om det är en plats för oss att slå ner våra rötter i, eller om vi ska lyfta upp huvudet och börja nosa efter något nytt.  Årligen gör konsultföretaget Universum en ranking av de främsta företagen där de anställda trivs på och just nu är Sveriges bästa arbetsplats Svensk Fastighetsförmedling följt av H & M och Sogeti.

”Totalt 15 000 yrkesverksamma personer har deltagit i undersökningen som även i år visar att det är bra lön och bra chefer som är bland de viktigaste faktorerna för att de anställda ska trivas på jobbet.” (Läs hela artikeln här)

Att trivas på arbetsplatsen

En bra lön och bra chefer är något som de flesta önskar sig. Men utöver det finns det andra faktorer som spelar in för att våra timmar, ofta bakom en skärm, ska bli så bekväma som möjligt. Här handlar det då om att luften ska vara så bra och frisk som möjligt, att det ska vara ergonomiska arbetsplatser med höj- och sänkbara bord för att kunna variera. Att ha tillgång till pennor, block, notes och andra kontorsmaterial gör även det att arbetet flyter på enklare. Du kan köpa billigt kontorsmaterial på nätet, eller kanske be ekonomiansvarig köpa in så det inte blir några fel och du får betala ur egen ficka. Pricken över i:et är även att kunna erbjuda tider med ”frihet under ansvar”, att de anställda få komma och gå lite som de vill, så länge de utför sina arbetsuppgifter. Detta kan vara något som gör att fler presterar bättre då de känner ett större förtroende. Dock är det även viktigt att tänka på att ett öppet kontorslandskap kan skapa större oro då varje andetag hörs och många är rädda att jobba öppet för att de tror kollegorna ska stå bakom ryggen. Denna oro kan då skapa en negativ effekt, istället för den positiva som många andra känner. Så, att variera med öppet landskap och mer instängt kan vara en bra lösning så alla kan trivas. Tänk på att du inte ska vara rädd för att komma med förbättringar, för, om du trivs så presterar du bättre.